Це приниження: Сурков облив брудом Україну після скандальної відставки
Категорія
Політика
Дата публікації

Це приниження: Сурков облив брудом Україну після скандальної відставки

Це приниження: Сурков облив брудом Україну після скандальної відставки
Джерело:  online.ua

Колишній помічник очільника Кремля Владислав Сурков після своєї неочікуваної та скандальної відставки виступив з декількома цинічними заявами. Він почав стверджувати, що "України немає, є українство" і що "Донбас не заслуговує такого приниження", щоб повернутися до її складу. Також він зізнався, що думає про українського лідера Володимира Зеленського. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт "Актуальные комментарии".

"України немає. Є українство. Тобто, специфічний розлад умів. Дивним чином доведене до крайніх ступенів захоплення етнографією. Таке криваве краєзнавство. Сумбур замість держави. Борщ, Бандера, бандура є. А нації немає. Брошура "Самостійна Україна" є, а України немає. Питання тільки в тому, України вже немає чи поки ще немає? Я, як не дивно, укрооптиміст. Тобто, вважаю, що України немає поки що. Але з часом вона все-таки буде. Хохли – хлопці вперті, вони зроблять. Однак, яка саме це буде Україна, в яких межах вона буде існувати і навіть, можливо, скільки буде Україн – питання відкриті", - заявив колишній помічник Путіна.

Він також цинічно додав, що вирішувати "ці питання" Росії також доведеться. Одіозний політик поскаржився, що відносини з Києвом ніколи простими не були, навіть коли Україна була у складі Росії. Окрім того, Сурков не міг не згадати про Донбас.

"Донбас для мене ніщо, а хто. Люди перш за все. Чудові люди. Захарченко, Ходаковський, Бородай, Пінчук, Болотов, Безлер, Толстих... Багато інших. Перепрошую, що не перерахую всіх. І що права не маю всіх назвати. І що назвав живих в одному ряду з мертвими. Вони справжні воїни. Їх не потрібно, звісно, ідеалізувати. Різних людей війна притягує. Війна – справа каламутна, клопітка. Але потрібна. Вони взялися за цю важку роботу. І впоралися", - зухвало зазначив політик.

У Суркова поцікавилися, чи повернеться Донбас до складу України:

"У мене недостатньо сильна уява, щоб таке уявити. Донбас не заслуговує такого приниження. Україна не заслуговує такої честі".

Колишній помічник Путіна також поділився своєю думкою щодо Зеленського.

"Не лох. У всякому разі, в Парижі (на зустрічі лідерів "нормандської четвірки") всі сприйняли його за президента... У нього легкість незвичайна в думках".

Окрім того, Сурков назвав причину своєї відставки:

"Я ж Донбасом і Україною займався в основному. Контекст змінився, скажімо так. Тобто, в результаті я мав продовжувати ними займатися. Але контекст змінився... Це була чиста самоволка".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в команді Путіна скоро спалахне війна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?