Почали розбиратися: у Кабміні анонсували нові зміни
Категорія
Політика
Дата публікації

Почали розбиратися: у Кабміні анонсували нові зміни

Почали розбиратися: у Кабміні анонсували нові зміни
Джерело:  online.ua

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет анонсував можливе скасування звітів на рівні уряду від КМДА та ОДА. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку посадовця у Facebook.

За його словами, регіональна влада регулярно звітує Кабміну про роботу — щомісяця та щокварталу.

"Всього їх виявилося 4185 звітів. Раз на місяць або на квартал тисячі держслужбовців по всій країні готують ці нескінченні документи. Почали розбиратися з кожним звітом окремо. Досліджували, хто користується або хоча б відкриває ці звіти", - пояснив Дубілет.

Він додав, що близько 70% (три тисячі) звітів — не потрібні для жодної роботи. Вони лише забирають час у держслужбовців та займають місце на шафах.

"Система звітності накопичувалася в нашій країні з 1992 року. Часто ці звіти були не системні, коли про те ж саме звітують всі області, а стихійні. Наприклад, Вінницька ОДА старанно, ще з 1995 року, звітувала щодо простроченої дебіторської заборгованості за зовнішньоекономічними операціями", - зазначив міністр.

Також Дубілет проінформував, що десятина звітів не була потрібною навіть на офіційному рівні. Їх скасовували, однак не повідомляли про це регіони.

Частину цих процесів вже скасовано, а іншу частину ліквідують протягом наступних тижнів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у лютому команду Дмитра Дубілета з перепису звинуватили у махінаціях. Тоді міністр оголосив, що відповідні публікації — це викривлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?