Просто шок: Меркель та Макрон опинилися в епіцентрі нового скандалу в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Просто шок: Меркель та Макрон опинилися в епіцентрі нового скандалу в ЄС

Просто шок: Меркель та Макрон опинилися в епіцентрі нового скандалу в ЄС
Джерело:  online.ua

Влада ЄС все частіше зіштовхується з резонансними конфліктами, які гальмують якісну роботу Євросоюзу. Цього разу в епіцентрі скандалу опинилися лідери Німеччини та Франції. Так, канцлерка ФРН Ангела Меркель на саміті ЄС по бюджету назвала дії прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте "дитячою поведінкою". ЇЇ позицію розділив французький колега Еммануель Макрон. Про це пише ONLINE.UA з посиланням на нідерландське видання Volkskrant.

Європейські лідери минулого тижня на спеціальному саміті в Брюсселі детально обговорювали семирічний бюджет блоку. Однак, на жаль, переговори сторін закінчилися провалом через позицію Данії, Австрії, Швеції та Нідерландів не погоджуватися на бюджет більше 1% ВВП ЄС.

Канцлерка ФРН не приховувала, що залишилася незадоволена тим, що Рютте навіть не захотів обговорювати пропозиції Єврокомісії з питань бюджету, назвавши таку поведінку "дитячою". До неї також приєднався французький лідер Еммануель Макрон. Він зізнався, що вважає виступ Рютте "просто шокуючим". Що цікаво, прем'єр Іспанії Педро Санчес також не зміг стримати свого роздратування.

"Чи знає Рютте, що я представляю більше громадян, ніж скромні чотири країни разом узяті?", - поскаржився політик.

Пізніше стало відомо, що скандал на цьому не закінчився, адже лідери ЄС почали критикувати жарти Рютте. За попередніми даними, політик іронічно зазначав, що у нього буде багато часу на саміті, щоб прочитати нову біографію Шопена.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Меркель та Макрон терміново подзвонили Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?