Зеленський створить новий пам'ятний день
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський створить новий пам'ятний день

Зеленський створить новий пам'ятний день
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський новим указом затвердить День спротиву Криму російській окупації на 26 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ народного депутата Мустафи Джемілєва на форумі Age of Crimea.

За його словами, авторами ініціативи стало об'єднання нардепів з багатьох фракцій.

"Володимир Зеленський підпише указ, за яким 26 лютого стане Днем спротиву Криму російській окупації. Його президенту запропонували 150 нардепів майже всіх політичних фракції, за винятком однієї", - пояснив Джемілєв.

Він зазначив, що кримські татари опиралися до цієї дати, а також продовжили опиратися після.

"Опір чинився раніше, не зважаючи на жорстокий терор окупанта, триває і досі. Однак у 2014 році цей опір був піком спротиву кримських татар окупантам", - резюмував лідер Меджлісу кримськотатарського народу.

Пізніше під час свого виступу на згаданому заході президент особисто підтвердив наміри підписати указу про День спротиву Криму.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під стінами Верховної Ради Криму зібралися люди, які виступили проти порушення територіальної цілісності України.

Як повідомляв ONLINE.UA, секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що українська сторона може подавати воду в Крим, але за однієї умови — повної деокупації пів острова. Він вважає, що керівництво "Слуги народу", коли оголошувало таку ідею, не зовсім точно висловилося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?