Ми зробимо усе: Зеленський виступив з резонансною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми зробимо усе: Зеленський виступив з резонансною заявою

Ми зробимо усе: Зеленський виступив з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський в ході виступу на форумі "Ace of Crimea" у Києві назвав повернення Криму частиною національної української ідеї, а також наголосив, що влада нашої країни ніколи не визнає анексію півострова Росією в обмін на мир на Донбасі, передає ONLINE.UA.

"Розпочати я хотів би з простих, очевидних речей – аксіом, що не потребують доведення: тиждень складається з семи днів, планета Земля кругла, а Кримі – це Україна. Наше суспільство може сперечатися щодо багатьох питань, але це не викликає жодних сварок чи сумнівів, тут українці на 100% єдині. А отже повернення Криму – це безспірна частина нашої національної ідеї", - підкреслив глава держави.

Окрім того, Зеленський вирішив нагадати, що 6 років тому РФ безсоромно анексувала Крим. Він також звернув увагу на те, що наше життя змінилося, адже ми зрозуміли, що живемо у світі, де меморандуми, на жаль, майже нічого не варті, а система міжнародного права та світової безпеки недосконала і вразлива

"Сьогодні ми робимо все можливе, щоб припинити війну на Донбасі і не втрачати щодня найкращих українців. На це направлені всі наші зусилля. Та це не означає, що Крим знімається з повістки чи може стати ціною миру на Донбасі, миру в Україні. Ми зробимо усе, щоб над Кримом знову майорів український прапор. Так, це дуже складне завдання, яке не може вирішитися, а жаль, завтра. Але є речі, які ми можемо і повинні робити вже сьогодні", - додав український лідер.

За словами Зеленського, найголовніше – це підтримка громадян, які живуть у Криму або мають кримську реєстрацію. Не забув президент і про звільнення політичних бранців та українське мовлення на Крим.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, стало відомо, чи поїде Зеленський на парад до Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?