Це неправильно: Кабмін провів декомунізацію в освіті
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неправильно: Кабмін провів декомунізацію в освіті

Це неправильно: Кабмін провів декомунізацію в освіті
Джерело:  online.ua

Міністерка освіти України Ганна Новосад оголосила про заміну назви одного зі шкільних предметів - "Захисту Вітчизни" на "Захист України". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний урядовий портал.

За словами топ-посадовиці, постанову ухвалили в середу, 26 лютого.

"Наша освіта довго наслідувала радянську парадигму, і предмет "Захист Вітчизни" – один із проявів цього. Це неправильно, що на п’ятому, практично шостому році війни ми досі не спромоглися замінити абсолютно радянську назву предмета "Захист Вітчизни" на "Захист України". Це важливий акцент, і я рада, що ми нарешті його поставили", - пояснила Новосад.

Вона додала, наразі перед владою стоїть інше завдання — покращити змістовність та систему викладання цього предмету.

"Захист України" вивчають школярі 10-11 класів. Дітей навчають основам оборони країни та поведінки у надзвичайних ситуаціях. Час від часу викладачі організовують польові навчання.

"Важливо, щоб цілі, які ми закладаємо у конкретний предмет, зокрема і у оновлений "Захист України", відображались і в підручниках, за якими навчаються учні. Так, зміни стануть системними і ґрунтовними", - резюмувала голова Міносвіти.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Ганна Новосад виступила із критикою на адресу телеканалу "1+1" через заяву представників медіа про українську мову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?