Це реальний ризик - Приватбанк виступив з екстреним попередженням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це реальний ризик - Приватбанк виступив з екстреним попередженням

Це реальний ризик - Приватбанк виступив з екстреним попередженням
Джерело:  online.ua

Очільник правління Приватбанку Петр Крумханзл зробив важливе попердження громадянам України та міжнародній спільноті. Він наголосив, що нашій країні загрожують "втеча капіталу" та девальвація гривні, якщо націоналізацію Приватбанку скасують. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.

Крумханзл звернув увагу на те, що існує "реальний ризик" повернення банку ексвласникам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, або що вони отримають щедру компенсацію.

"Для кредиторів та іноземних інвесторів справа Приватбанком стала індикатором щирості президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реформування економіки", - розповідає він.

Окрім того, Крумханзл зазначив, якщо Київ не виконає попередніх домовленостей з МВФ у рамках нової програми на 5.5 млрд доларів, то може не отримати цих грошей.

"Якщо ситуація піде не так, як планувалось, то дуже велика ймовірність, що Україна не отримає грошей МВФ", - підкреслив він.

На думку очільника правління банку, у такому випадку довіру до українського уряду буде підірвано, і інвестори почнуть виводити свої гроші з країни.

Це, за його словами, буде ударом для фінансовго сектора та призведе до девальвації гривні.

"Під тиском західних донорів Зеленський заявив, що підтримує націоналізацію Приватбанку, але він був менш категоричним щодо гарантій того, що її не можна скасувати. Я не впевнений, що Зеленський має правильну картину, тому що та картина, яку він має, виходить від його оточення", - додав Крумханзл.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Зеленський виступив з гучною заявою про Приватбанк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?