Смертельний коронавірус: українці просять Зеленського про невідкладну допомогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Смертельний коронавірус: українці просять Зеленського про невідкладну допомогу

Смертельний коронавірус: українці просять Зеленського про невідкладну допомогу
Джерело:  online.ua

В ході термінової евакуації громадян України з китайського Уханя 3 українців не пустили на борт літака через підвищену температуру. Серед них був хлопець Слава, який записав відеозвернення до глави держави Володимира Зеленського, очільника МЗС Вадима Пристайка і посольства України з проханням забарти його та інших співвітчизників на Батьківщину. Чоловік нагадав владі, що окрім "дівчини з собачкою", є ще 3 українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За словами хлопця, після 3 аналізів у нього не виявили коронавірусу. На щастя, Слава почуває себе добре, він досі перебуває в готелі.

"Я постійно на зв'язку з посольством України, але якоїсь конкретної інформації щодо нашої евакуації вони надати не можуть. Єдине те, що мені надали це те, що я не зможу покинути територію Китаю самостійно, лише за допомогою посольства України", – розповідає чоловік та закликає главу держави та МЗС вплинути на ситуацію.

Варто нагадати, що українка Анастасія Зінченко відмовилась від евакуації через те, що на борт літака не пустили її собаку. Справа у тому, що влада Китаю не надала такого дозволу. Трохи пізніше до Анастасії зателефонував сам Зеленський і пообіцяв, що дівчину повернуть додому. Що важливо, донецький "Шахтар" заявив, що готовий вислати свій літак за Настею Зінченко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ зробила важливе попередження міжнародній спільноті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?