Литва оголосила режим екстремальної ситуації - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва оголосила режим екстремальної ситуації - що відбувається

Литва оголосила режим екстремальної ситуації - що відбувається
Джерело:  online.ua

Влада Литви 26 лютого зважилася на неочікуване рішення та невідкладно оголосила режим екстремальної ситуації в країні, щоб впоратися з загрозою поширення коронавірусу. З цим погодився і президент держави Гітанас Науседа, передає ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

"Рішення було необхідно у зв'язку зі зростанням кількості заражених вірусом COVID-19 і поширенням його в Європі", - прокоментував ситуацію, що склалася, віцеміністр охорони здоров'я Альгірдас Шешяльгіс.

Варто звернути увагу на те, що у Литві поки немає зафіксованих випадків коронавірусу.

Згідно з останніми даними, своїм рішенням уряд країни наказав оперативно створити Державний оперативний центр екстремальних ситуацій, який буде координувати дії щодо спротиву вірусу. Наразі відомо, що керувати ним буде міністр охорони здоров'я Ауреліюс Верига.

"Оголошення режиму екстремальної ситуації дозволить спростити використання державного резерву для контролю над ситуацією, придбання різних засобів без конкурсних закупівель, а також дозволить приймати обов'язкові до виконання розпорядження щодо міграції з певних держав або регіонів у Литву і з неї", - сказано в повідомленні.

У Всесвітній організації охорони здоров'я оперативно повідомляють, що кількість тих, що заразилися новим вірусом COVID-19 у світі, перевищила 80 тисяч, померло майже 2,7 тисячі осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що 500 найбагатших людей світу з рейтингу Bloomberg Billionaires Index протягом 24 лютого втратили 139 мільярдів доларів через коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?