Забирайтеся звідти: у Зеленського озвучили Путіну безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Забирайтеся звідти: у Зеленського озвучили Путіну безкомпромісну вимогу

Забирайтеся звідти: у Зеленського озвучили Путіну безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота та офіційна Москва стурбовані тим, що анексований Росією Крим з 2014 року залишився без прісної води з України. Через це півострів всихає. Очільник МЗС України Вадим Пристайко нагадав світовим лідерам, а особливо очільнику Кремля, що Київ абсолютно готовий відновити постачання, коли Росія нарешті забереться з території нашої країни. Про це дипломат сказав у кулуарах форуму Age of Crimea, інформує ONLINE.UA.

Він також наголосив, що поки кримський півострів перебуває під окупацією, згідно з міжнародними конвенціями, відповідальність за окуповану територію має нести країна-окупант. За словами Пристайка, окупація Криму є багатогранною, починаючи від людських проблем і закінчуючи економічними. До прикладу, захоплення наших підприємств, багато судових питань, які зараз перебувають у розгляді.

"Наша політика залишається незмінною: ми постачали воду в українську Автономну Республіку Крим. Зараз, коли вона під окупацією відповідальність за окуповану територію має нести країна-окупант. Це ми й доводимо Російській Федерації. Забирайтесь з території, тоді ми відновимо все, що було, знов таки, мирним шляхом", - каже міністр.

Варто звернути увагу на те, що до анексії Криму Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді через 400-кілометровий Північно-Кримський канал. Як відомо, він з'єднує головне русло Дніпра з Кримом. Після російської агресії у 2014 році постачання припинили. Криза з водою на півострові почалася влітку 2018 року, адже Крим накрила сильна засуха.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава РНБО зробив нову заяву щодо Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?