Останній план Зеленського по Донбасу - що необхідно знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Останній план Зеленського по Донбасу - що необхідно знати кожному

Останній план Зеленського по Донбасу - що необхідно знати кожному

Глава держави Володимир Зеленський і його команда активно працюють над втіленням "плану Б" щодо Донбасу. За словами глави МЗС Вадима Пристайка, мовиться передусім про зміни, що відрізнятимуться від мінського процесу. Він також наголосив, що наразі над цим питанням працює команда, до якої входять не лише представники зовнішньої політики, а й представники безпеки і оборони. Про це пише ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

Як відомо, нещодавно активно обговорювалася інформація, що на Донбасі планують побудувати стіну, якщо не вийде за рік завершити війну. Однак дипломат підкреслив, що план "Б" полягає не лише у побудові стіни висотою 6 метрів.

"Мовиться скоріше про зміни, які відрізняються від мінського процесу, і, зокрема, про миротворчу місію, якої немає у мінському процесі. Але це якась зміна, яка би нам дозволила просунутись уперед", - каже глава МЗС.

На думку Пристайка, всі прекрасно розуміють, що "мінські домовленості зупинилися у тому стані, в якому зараз є, і не дають прогресу, якого ми від них очікуємо".

План "Б" ще в грудні 2019 року анонсував сам глава держави.  Він зазначив, що перед цим Рада нацбезпеки та оборони під час своїх засідань затвердила 5 планів реінтеграції Донбасу та повернення територій, і план "Б" власне є одним із них. Цей план передбачає будівництво стіни на межі з тимчасово окупованими територіями. І його можуть почати втілювати в життя в разі "замороження" військового конфлікту на Донбасі.

"Це останній план. Я поки що не хотів би його застосовувати. Ця стіна вже є, а нам слід вирішувати, як повернути людей, їх ментальність, їх розум. У нас зараз є жива стіна та гинуть люди", - підкреслив Зеленський.

У глави держави поцікавилися, чи будуть передбачені соцвиплати жителям Донбасу, які згідно з таким планом опиняться за стіною.

"Які можуть бути соцвиплати, якщо у нас буде стіна? Це буде зовсім інша держава. Яку, як ви розумієте, ми ніколи не визнаємо", - відповів Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичний експерт та відомий історік Павло Казарін назвав головний козир Зеленського проти Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?