В ЄС зробили термінову заяву на тлі спалаху коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС зробили термінову заяву на тлі спалаху коронавірусу

В ЄС зробили термінову заяву на тлі спалаху коронавірусу
Джерело:  online.ua

Єврокомісарка з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс звернулася до країн Європи із закликом не піддаватися паніці у зв'язку із ситуацією навколо китайського коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на західні медіа.

За її словами, ситуація дійсно потребує серйозної уваги, однак це не привод для паніки.

"У ЄС ми, як і раніше, перебуваємо на етапі, коли нам вдається стримувати", - додала Кіріакідіс.

Утім, єврокомісарка закликала країни до більш активної боротьби з епідемією.

"Ми також маємо залишатися пильними, коли йдеться про інформацію, що не відповідає дійсності, а також про ксенофобські заяви, які вводять в оману громадян і ставлять під сумнів роботу громадських служб", - резюмувала представниця ЄК.

Нагадаємо, в Італію напередодні прибули фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я та Євросоюзу. Серед них — Кіріакідіс. Наразі у південній країні зареєстровано наймасштабніший спалах китайської інфекції. Відомо про кількох загиблих.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно зі схожою заявою виступив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на адресу українців. Він стверджує, що над вирішенням проблеми працюють багато країн світу, а також міжнародні організації. Піддаватися паніці та вестися на інформаційні маніпуляції не можна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?