Чому бойовики пішли в наступ біля Золотого - МЗС озвучило неочікувану версію
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому бойовики пішли в наступ біля Золотого - МЗС озвучило неочікувану версію

Чому бойовики пішли в наступ біля Золотого - МЗС озвучило неочікувану версію

Очільник МЗС Вадим Пристайко звернувся до українців та заявив, що неочікувана спроба прориву проросійських сил 18 лютого через лінію розмежування біля Золотого була організована з метою зірвати переговори щодо наступного обміну заручниками. Окрім того, за його словами, провокацію також спрямовували на зрив домовленостей, які реалізуються після нормандського саміту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

Пристайко звернув увагу на те, що найбільша домовленість – масовий обмін. Робота над цим запитанням триває.

"Це дуже складна, дуже чутлива тема, яку легко зірвати проведенням якоїсь такої операції, в результаті якої гинуть люди, як це сталося (на Луганщині – ред)", – сказав Пристайко.

За словами дипломата, окупанти очікували зриву цього процесу після "простої і доволі примітивної провокації з вбивством нашого солдата". Глава МЗС наголосив, що провокацію вчинила Москва і найманці, яких вона підтримує, фінансує і навчає.

"Я щойно повернувся з Нью-Йорка, де я зустрівся з генеральним секретарем ООН. ... З великою кількістю наших колег. В кожному разі ми повідомляли, що сталося, чому це відбувається, показуємо щоразу кожну провокацію, яка відбувається", – підкреслив дипломат.

Окрім того, Пристайко нагадав усім: якщо провокації будуть відбуватися – то сам мирний процес під загрозою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський і його команда активно працюють над втіленням "плану Б" щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?