Тіньова економіка: у Кабміні назвали найбільш уражені галузі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тіньова економіка: у Кабміні назвали найбільш уражені галузі

Тіньова економіка: у Кабміні назвали найбільш уражені галузі
Джерело:  Укрінформ

Міністр економічного розвитку України Тимофій Милованов назвав низку напрямків, які найбільше страждають від кількості нелегальних робітників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, найбільше "нелегалів" у торгівлі, готельному й ресторанному бізнесі, сільському господарстві та будівництві.

"Нелегальне працевлаштування падає щороку на один відсоток. Найбільш критичні галузі — це торгівля, готелі та ресторани, сільське господарство, будівництво. Інколи в цих галузях рівень нелегальних працівників сягає 70%", - пояснив Милованов.

Відомо, що показники тіньової економіки впали до історичного мінімуму за останнє десятиріччя. Доля її становила 21% наприкінці 2019 року. Близько 200 тисяч українських працівників отримали трудові договори вже на початку нового року.

У порівнянні з 9 місяцями 2018 року за аналогічний період 2019-го кількість українців-нелегалів скоротилася на 125 тисяч, до 3,5 мільйона. Йдеться про громадян, вік яких коливається від 15 до 70 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Національний банк України оголосив, що українська економіка перебуває у кращому стані, якщо порівняти з ситуацією 5 чи 15 років тому. Представники установи вважають, що твердження про "ухандохану" економіку — це страшилка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?