Світ дуже щасливий: Путін відзначився новою абсурдною заявою про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Світ дуже щасливий: Путін відзначився новою абсурдною заявою про Україну

Світ дуже щасливий: Путін відзначився новою абсурдною заявою про Україну
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін не забуває у своїх скандальних промовах щоденно згадувати Україну в найрізноманітніших контекстах. Цього разу російський президент заявив, що РФ, оскільки є правонаступницею СРСР, виплатила 16 мільярдів доларів боргів України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Окрім того, Путін цинічно зазначив, що "весь світ був дуже щасливий", коли РФ погодилася бути правонаступницею СРСР і виплатити всі борги колишніх радянських республік".

"Ми, по-моєму, тільки за Україну 16 мільярдів (доларів) виплатили", - додав глава Кремля.

Він також вирішив нагадати, що Росія в обмін на виплату боргу повинна була отримати закордонні активи СРСР.

"Ми кредити погасили за всіх, а активи за кордоном деякі, новоутворені на колишньому просторі Радянського Союзу держави, нам так і не передали", - сказав він.

Як відомо, колишні радянські республіки відмовилися від прав на частки зарубіжних активів СРСР в обмін на боргові зобов'язання, взяті Росією після розпаду Союзу. Варто звернути увагу на те, що точний розмір боргу невідомий, але оцінюється в 90-100 мільярдів доларів. Кремль ще 2 роки тому хизувався тим, що погасив всі борги СРСР.

Найцікавіше це те, що 17 лютого 2020 року суддя Конституційного суду (КС) РФ неочікувано для всіх заявив, що Росія не є правонаступницею СРСР. За його словами, Радянський Союз був "незаконно створеною державою", і Росія не повинна вважатися правонаступницею "репресивно-терористичних діянь" радянської влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Володимир Путін запевняв, що розпад СРСР пов’язаний з ростом націоналізму в Прибалтиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?