Коронавірус в Україні: в РНБО терміново звернулися до українців з попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: в РНБО терміново звернулися до українців з попередженням

Коронавірус в Україні: в РНБО терміново звернулися до українців з попередженням
Джерело:  online.ua

У разі спалаху коронавірусу в Україні під найбільшою загрозою будуть літні люди у віці від 70 років. У зоні ризику також перебувають люди у віці від 50 років - ризики заразитися у них становлять до 3,4%. Під найменшою загрозою перебувають діти віком від 10 років і молоді люди до 39 років. Можливий варіант поширення коронавірусу COVID-19 в Україні і групи ризику визначили експерти головного ситуаційного центру при РНБО, який щодня моніторять ситуацію щодо поширення смертельної інфекції в світі, передає ONLINE.UA.

"За результатами моделювання в зоні найменшого ризику знаходяться особи віком від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних - 0,3%, для 50-59-річних - 1, 3%, для 60-69-річних - 3,4%, для 70-79-річних - 7,8%. в зоні найбільшого ризику знаходяться люди похилого віку у віці 80+ (з ймовірністю 13,5%), а також люди, які страждають захворюваннями дихальної системи і діабетом", - попередили в РНБО.

Станом на ранок 27 лютого в МОЗ повідомили, що жодного лабораторно підтвердженого випадку китайського коронавірусу в Україні не зафіксовано. У світі вже 82168 людей заразилися смертельною інфекцією, 2801 осіб померло. При цьому вилікувати від небезпечної недуги вдалося вже майже 33 тисячі людей.

Також в РНБО уточнили, що жоден з 89 людей з Китаю, які знаходяться на карантині в Нових Санжарах, станом на сьогодні, 27 лютого, не хворий на коронавірус. Молекулярно-генетичні дослідження біологічного матеріалу, які були взяті у евакуйованих, на даний момент не виявили коронавірус.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я повідомило обнадійливі новини про вбивчий коронавірус. У відомстві підтвердили, що інцидент з госпіталізованим жителем Закарпаття не підпадає під клінічний прояв смертельної інфекції COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?