Захід готує гарні новини для України та погані для Кремля - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Захід готує гарні новини для України та погані для Кремля - ЗМІ

Захід готує гарні новини для України та погані для Кремля - ЗМІ
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон можуть відвідати Україну 8 травня, напередодні параду перемоги у Москві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

За даними джерел, низка іноземних лідерів запрошена у Москві з нагоди свята 9 травня. Серед них — Трамп і Джонсон.

"Ми повинні знайти баланс. У 75-ту річницю важливо, щоб ми вшанували жертви, які були зроблені, але проблема полягає в тому, що Росія вирішить інструменталізувати подію... Чим більше ми можемо координувати та підтримувати союзну позицію, тим краще", - зазначив іноземний дипломат.

Як компроміс лідери можуть брати участь у церемонії покладання вінків, однак уникнути військового параду на Червоній площі. Візит до України напередодні — другий варіант, який може збалансувати позицію Заходу.

"Україна відзначає 8 травня як День пам'яті та примирення разом з усім демократичним світом. П’ять років тому з нагоди 70-ї річниці закінчення Другої світової війни Україна відкинула радянський (нині російський) стиль вшанування перемоги Сталіна над нацизмом", - додав дипломат.

Він також нагадав, що участь у Другій світовій війні з радянського боку брала не тільки Росія — про це не слід забувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент РФ Володимир Путін погодився закріпити у конституції норму про неможливість "викрадання" перемоги над нацизмом у росіян. Він нагадав, що саме радянський прапор повісили над Рейхстагом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?