Євросоюз готує потужний удар по Росії - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз готує потужний удар по Росії - що відомо

Євросоюз готує потужний удар по Росії - що відомо
Джерело:  online.ua

Євросоюз готує новий санкційний удар по Росії - санкції готуються по відношенню до фізичних і юридичних осіб за злочини в кіберпросторі. Переговори за новими антиросійським санкцій почнуться вже цього тижня. Це стануть перші кіберсанкціі ЄС, механізм яких був розроблений в 2019 році, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Агентство, посилаючись на п'ять джерел, уточнило, що нові санкції проти Росії спрямовані на "стримування і реагування на кібератаки, які представляють собою зовнішню загрозу для ЄС". Хто потрапить під санкції і за які саме злочини, поки невідомо. Відомо лише, що крім Росії, кіберсанкціі можуть накласти і на Китай.

Нагадаємо, розробку механізму санкцій за кібератаки в ЄС обговорювали ще в жовтні 2018 року, після того, як Нідерланди заявили про запобігання російській хакерській атаці на Організацію по забороні хімічної зброї. Але тоді він так і не був затверджений. У травні 2019 роки ЄС все ж розробив юридичний механізм введення санкцій за кібератаки, в рамках якого обмеження можуть вводитися проти третіх осіб, які не є членами Євросоюзу, а також за атаки на міжнародні організації - в режим санкцій входять заборони на в'їзд до країн ЄС і заморожування активів.

Слід зазначити, що минулого тижня влади Грузії, США, Великої Британії та інших європейських країн звинуватили Росію в кібератаках. Зокрема, грузинська влада заявила, що до кібератаки на сайти адміністрації президента Грузії і грузинських ЗМІ в 2019 році причетна Росія. У Москві за традицією відхрестилися від звинувачень. Там заявили, що РФ "виставляють крайньою" в названих інцидентах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США пригрозили новими санкціями Росії, якщо Москва не поверне окупований Крим Україні і не припинить збройну агресію на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?