Зеленський ввів нові штрафи за ухилення від податків - що потрібно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський ввів нові штрафи за ухилення від податків - що потрібно знати

Зеленський ввів нові штрафи за ухилення від податків - що потрібно знати
Джерело:  online.ua

З 27 лютого 2020 року в Україні набув чинності закон № 465-IX про вдосконалення адміністрування податків, який вводить нові штрафи за ухилення від податків. Документ був підписаний президентом Володимиром Зеленським 24 лютого, а 26 числа він був опублікований в "Голосі України", передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Даним законом внесено зміни до 12 законодавчих актів, у числі яких закон про єдиний соціальний внесок, закон про підтримку сільського господарства в Україні, а також закон про судовий збір. Зокрема, в затвердженому президентом законі уточнюється процедура подачі вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску, змінено розмір штрафів за порушення вимог, передбачених законом, виключен обов'язок контролюючого органу інформувати Пенсійний фонд про узгодження результатів перевірок в частині нарахування єдиного внеску. Правда, в законі передбачено і впровадження відповідальності за штрафи або збиток, заподіяний платнику податків у разі порушення його прав.

Крім того, Зеленський вніс зміни до законів про державну підтримку сільського господарства, які уточнюють формулу розрахунку питомої ваги вартості реалізованих товарів, при досягненні якої у виробника з'являється право на отримання бюджетної дотації. Зміни в закон "Про судовий збір" внесені в частині встановлення максимального розміру ставки судового збору за подання до адміністративного суду апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду.

Слід зазначити, що закон № 465-IX про вдосконалення адміністрування податків, є одним з ключових в податковій реформі 2020. Він вносить зміни ще в 63 законодавчих актів України, якими передбачається узгодження питання про розподіл повноважень між органами податкової та митної служби і якими чітко визначено, що контролюючий орган - це орган, який визначений Податковим кодексом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський ввів штрафи для депутатів-кнопкодавів. Відповідно до закону, нардепів будуть карати за кнопкодавство у вигляді штрафу від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів (51-85000 гривень).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?