Білорусь готова: Лукашенко здивував заявою про об'єднання з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Білорусь готова: Лукашенко здивував заявою про об'єднання з Росією

Білорусь готова: Лукашенко здивував заявою про об'єднання з Росією
Джерело:  online.ua

Білорусь готова до об'єднання з Росією, але на класичних принципах, без спонукання. Уже в травні планується підписання стратегії інтеграції до 2025 року. Про це повідомив білоруський лідер Олександр Лукашенко, пояснивши позицію Мінська щодо створення союзу з РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Ми залишаємося, як завжди, віддані реальної інтеграції без спонукання . І дивно, що почалося це з примусу до інтеграції Білорусі. Розумієте, про що йде мова. Білорусь однозначно виступає за реальну інтеграцію на класичних принципах, які знає весь світ", - заявив Лукашенко на зустрічі з головою Колегії Євразійської економічної комісії Михайлом Мясниковичем.

Білоруський лідер підкреслив, що питання інтеграції Білорусі та Росії піднімалося ще за часів колишнього президента РФ Бориса Єльцина. Тоді білоруська сторона ініціювала реальне об'єднання, але без втрати суверенітету і незалежності держав.

"Ми тоді взагалі не говорили про те, що хтось повинен втратити суверенітет і незалежність. При всіх складностях в ті часи ми знаходили розв'язки зі складних питань. Коли розбагатіли, особливо Росія, почалися незрозумілі штовханина і метушня. І, як я вже сказав , примушування до інтеграції ", - розповів Лукашенко.

Лукашенко також висловився в світлі останніх подій про білорусько-російські відносини. Глава держави вважає, що Росія в ролі провідної країни повинна генерувати ідеї і втілювати їх в життя, а не влаштовувати монополізм, підлаштовуючи бар'єри і перешкоди для Білорусі.

Нагадаємо, Лукашенко звинувачує Москву в прагненні продавати нафту Білорусі за цінами вище світових. Через це він розпорядився шукати нових постачальників. Але кілька днів тому білоруський лідер повідомив про "несподівану" пропозиції Москви компенсувати Мінську доходи, що випадають через податковий маневр. У той же час під час недавніх переговорів з Путіним, які Лукашенко анонсував як "момент істини", президенти РФ і Білорусі домовилися щодо питань інтеграції в рамках договору про Союзну державу. За підсумками зустрічі вони оголосили, що при об'єднанні Росія і Білорусь залишаться суверенними державами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні попередили Білорусь про можливе збройне вторгнення Росії. Глава РНБО Олексій Данилов вважає, що нашому північному сусіду загрожує те ж саме, що сталося на Донбасі і до цього потрібно почати серозно готуватися, якщо Білорусь не погодиться на об'єднання з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?