Кабмін оголосив війну "хитрунам" від економіки - що необхідно знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін оголосив війну "хитрунам" від економіки - що необхідно знати

Кабмін оголосив війну "хитрунам" від економіки - що необхідно знати
Джерело:  Укрінформ

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук попередив про жорстку реакцію з боку держави у разі спроб ухиляння від сплати податків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Очільник уряду провів у четвер, 27 лютого, нараду з приводу запуску системи моніторингу податкових ризиків під час реєстрації податкових накладних з ПДВ. Систему напередодні оновили.

"Кожного з таких хитрунів ми виявимо і працювати їм точно не буде комфортно. Починаємо з ПДВ, у нас досі працюють оборудки з ПДВ, вони є на ринку. Зараз маємо зробити серйозний крок, щоб вони зникли як системне явище, до кінця цього року вся тінь, всі ті, хто ухиляються від сплати податків і таким чином нечесно конкурують з "білим" бізнесом — мають піти в історію", - пояснив Гончарук.

Він додав — паралельно уряд повинен надавати захист тим, хто намагається грати за правилами.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт про посилення покарання за ухилення від податків. Цей документ, який вносить правки в наявні закони, набув чинності вже у четвер, 27 лютого. Він впроваджує нові штрафи за подібні економічні правопорушення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?