Українська армія отримає нове потужне озброєння
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська армія отримає нове потужне озброєння

Українська армія отримає нове потужне озброєння
Джерело:  online.ua

Вже у 2020 році на озброєння ЗСУ надійдуть потужні ракетні комплекси "Нептун", здатні запускати крилаті ракети. Фінансовий ресурс на це передбачений - в бюджеті виділено на 300 млн гривень більше, ніж в минулому році, на розвиток ракетної сфери. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк в інтерв'ю українському виданню, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони.

"На ракетне озброєння ми плануємо витратити на 300 млн гривень більше, ніж в попередньому році. По "Нептуну" в цьому році ми повинні закрити конструкторську розробку і поставити його на озброєння, фінансовий ресурс на це передбачений. Точно так само і з "Вільхою" , - уточнив Загороднюк, відповідаючи на питання про чутки про закриття ракетної програми в Україні через недостатнє фінансування.

Прокоментував Загороднюк і ситуацію з претензіями щодо державних оборонних закупівель, яка стосувалася закупівлі бронеавтомобілів "Козак-2" нібито за завищеною ціною. Він нагадав, що на даний момент закуплено 69 одиниць бронеавтомобілів "Козак", які почали надходити на озброєння ЗСУ ще в 2017 році. Державне оборонне замовлення на 2020 рік, за словами міністра, містить остаточні розрахунки з виробником за контрактами 2019 року. Загороднюк також нагадав, що є ще модифікація "Козака" - "Козак-2М1", яка вже пройшла всі випробування з позитивним результатом. Ця машина розроблена для Сил спецоперацій і Десантно-штурмових військ. Вона оснащена протимінними сидіннями і в її конструкції немає комплектуючих з РФ. Бронеавтомобіль "Козак-2М1" призначений не тільки для простого транспортування, але і для підтримки бою з противником.

Нагадаємо, протикорабельних комплекс "Нептун" створили конструктори Державного Київського конструкторського бюро "Луч". Крилаті ракети комплексу здатні вражати наземні і морські цілі, а головне їх призначення - знищення кораблів противника. Дальність польоту ракет складає до 300 км.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні успішно випробували нову могутню зброю- комплекс РК-360МЦ "Нептун", з якого була запущена крилата ракета. Вона пролетіла кілька сотень кілометрів і підтвердила свої льотні характеристики. Запуск ракети супроводжували винищувачі Су-27 ВПС України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?