Українські танкісти активно готуються до наступу на Донбасі: видовищне відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські танкісти активно готуються до наступу на Донбасі: видовищне відео

Українські танкісти активно готуються до наступу на Донбасі: видовищне відео
Джерело:  online.ua

Українські військові відпрацювали нові специфічні маневри по веденню війни на Донбасі. Вони освоїли новий тактичний прийом під назвою "танкова карусель", який дозволить потужно вдарити по противнику і розкрити його позиції. Відповідні навчання пройшли в Чернігівській області, в них взяли участь танкісти 30-ї окремої мехбригади ЗСУ ім. князя Острозького, передає ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане ресурсом військових новин Defense Express.

На відео видно, як в ході бою відразу кілька танків по черзі виходять на позиції для стрільби. Вони завдають потужний вогневий удар і оперативно відходять. Таким чином, танк в поле огляду ворога з'являється лише на кілька секунд, тому можливість нанести прицільний удар практично неможливий.

Джерело вказує, що така тактика ведення бою застосовується, якщо відомостей про ворога мало. Під постійним вогневим пресингом противнику доводиться розкривати свої позиції.

"Для виконання "каруселі" потрібна злагодженість дій танків і висока майстерність екіпажу, який повинен вносити "хаотичність" в ритм виїзду/відходу машини, щоб супротивник не підлаштувався, просто чекаючи, коли танк з'явиться в прицілі", - йдеться в коментарі до відео.

Слід зазначити, що в ході цих же навчань українські військові вперше випробували автоматизовану систему управління "Дзвін" в умовах наступу механізованого батальйону на непідготовлену оборону противника. Ця система дає українським військовим можливість відстежувати стан і характер дій підрозділів. Вона також дозволяє командирам отримувати дані по основним типам боєприпасів, озброєння та стану екіпажу в зоні бойових дій. До кінця 2020 року "Дзвін" надійде на озброєння одного з батальйонів української армії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вже в 2020 році на озброєння ЗСУ надійдуть потужні ракетні комплекси "Нептун", здатні запускати крилаті ракети. Фінансовий ресурс на це передбачений - в бюджеті виділено на 300 млн гривень більше, ніж в минулому році, на розвиток ракетної сфери. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?