Скасування Олімпіади 2020: в МОК виступили з офіційною заявою
Категорія
Спорт
Дата публікації

Скасування Олімпіади 2020: в МОК виступили з офіційною заявою

Скасування Олімпіади 2020: в МОК виступили з офіційною заявою
Джерело:  online.ua

МОК не скасовує Олімпіаду 2020 у Токіо через епідемію коронавірусу. Підготовка до Ігор триває відповідно до графіка. З такою заявою виступив голова оргкомітету Олімпійських ігор-2020 на Токіо Тосиро Муто на пресконференції, яку зібрав в зв'язку з заявою члена Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Річарда Паунда про те, що Ігри можуть скасувати, якщо ситуація з коронавірусом не піде на спад до кінця травня, передає ONLINE.UA з посиланням на АР.

"Наша основна позиція полягає в тому, що ми продовжимо підготовку до Олімпійських та Паралімпійських ігор відповідно до графіка. В даний час, за загальним визнанням, важко передбачити ситуацію з коронавірусною інфекцією, але ми вживемо заходів, щоб у нас були безпечні Олімпійські і Паралімпійські гри ", - спростував слова Паунда голова оргкомітету Олімпійських ігор-2020 на Токіо.

Муто підкреслив, що ніколи не чув про те, що кінець травня - це крайній термін для вирішення питання про проведення Олімпіади 2020. Він запевнив, що Ігри не відміняються, і навіть, якщо ситуація з коронавірусом змусить скасувати Олімпіаду, МОК продовжить фінансувати спорт і Національні олімпійські комітети. Але планів щодо скасування змагань немає, запевнив Муто.

Чутки про скасування Олімпіади 2020 також прокомментував член МОК Джон Коутс. Він нагадав, що Ігри в минулому скасовували у воєнний час. Але зараз питання щодо скасування Олімпіади не стоїть.

Нагадаємо, Олімпійські ігри відкриваються 24 липня 2020 року. У них візьмуть участь близько 11 тисячі спортсменів. На 25 серпня заплановано початок Паралімпійських ігор, на які приїдуть майже 4,5 тисячі спортсменів.

Із заявою про можливе скасування Олімпіади 2020 через коронавірус раніше виступав представник МОК Річард Паунд. Він допускав, що якщо ситуація зі спалахом смертельної інфекції в світі не покращиться, то буде прийнято рішення про скасування Ігор.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росію відсторонили від Олімпіади 2020 і чемпіонатів світу. Санкції триватимуть наступні 4 роки. Таким чином керівництво Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) покарало РУСАДА за маніпуляції з допінгом російських спортсменів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?