Кабмін підготував студентам приємний сюрприз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін підготував студентам приємний сюрприз

Кабмін підготував студентам приємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Українські студенти, які проживають на лінії розмежування на Донбасі, отримуватимуть соціальну стипендію. Таке рішення прийняв Кабмін напередодні. Розмір соціальної стипендії становить від 890 до 2360 гривень, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінсоцполітики.

Зокрема, соціальні стипендії отримуватимуть студенти закладів професійної передвищої освіти і студенти з числа дітей, які проживають в населених пунктах на лінії зіткнення. Раніше соцстіпендіі призначалися тільки дітям учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, батьки яких померли.

Розмір соціальної стипендії наступний:

  • для студентів закладів професійної передвищої освіти - 890 гривень;

  • для студентів вищих навчальних закладів - 1180 гривень;

  • для студентів закладів професійної передвищої та вищої освіти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - 2360 гривень.

Інформацію про призначення соцстипендіі студентам, що проживають на лінії розмежування на Донбасі, вже підтвердив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. Він уточнив, що соцстипендію на даний момент вже отримують діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, а також які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, шахтарі та їхні діти, діти з інвалідністю та люди з інвалідністю I-III групи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 січня 2020 року в Україні зросла пенсія у зв'язку з втратою годувальника, що призначається членам сімей військовослужбовців - до 3276 грн. До кінця року заплановано ще два підвищення - з 1 липня до 3424 грн, з 1 грудня до 3538 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?