Китайський коронавірус: надійшли невтішні для України новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Китайський коронавірус: надійшли невтішні для України новини

Китайський коронавірус: надійшли невтішні для України новини
Джерело:  Укрінформ

Кількість українців на борту круїзного лайнера Diamond Princess, які мають китайський коронавірус, зросла до чотирьох. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За даними Міністерства закордонних справ, усіх хворих госпіталізували до лікарень в Токіо. Лайнер наразі стоїть у порту при місті.

"Станом на 26.02.2020 загалом 4 громадян України, в яких діагностовано наявність вірусу Covid-19, було госпіталізовано до медичних закладів м. Токіо. Наразі стан наших співвітчизників задовільний. Консулом підтримується зв'язок з госпіталізованими українцями", - проінформували у відомстві.

Інші українці все ще знаходяться на борту круїзного лайнера. Японські медики проводять необхідні тести, щоб усі могли залишити судно.

"Наші співвітчизники, які отримають позитивні результати тестів, будуть госпіталізовані в місцевих медзакладах, негативні – продовжать карантин", - додали в МЗС.

Згідно з результатами опитування українців на борту, усі вони погодилися пройти карантин на території Японії та відмовилися якомога швидше повертатися на батьківщину.

Загалом коронавірус виявили у п'ятьох громадян України. Ще одна жінка з інфекцією знаходиться в Італії.

Як повідомляв ONLINE.UA, за інформацією головного санітарного лікаря, в Україні є тест-системи від ВООЗ для виявлення китайського коронавірусу. Держава може застосувати тести, які придбали за вказівкою МОЗ окремо, а також використати у разі гострої потреби системи української розробки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?