Зеленський ввів в дію важливе рішення РНБО - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський ввів в дію важливе рішення РНБО - що відомо

Зеленський ввів в дію важливе рішення РНБО - що відомо
Джерело:  online.ua

У четвер, 27 лютого, український глава Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оборонне замовлення на наступні три роки. Відомо, що в 2020 році на виконання оборонного замовлення передбачено 25,848 млрд гривень, з них тільки 10% підуть на імпорт, 90% припаде на частку українських постачальників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу президента України.

"Згідно з указом №59/2020 року, президент постановив ввести в дію рішення РНБО від 18 лютого 2020 року "Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік і 2021, 2022 роки", - йдеться в повідомленні ОПУ.

Нагадаємо, РНБО затвердив оборонне замовлення України на наступні три роки 18 лютого. На виконання оборонного замовлення передбачено майже 26 млрд гривень, що на 16% більше, ніж в 2019 році. На розвиток виробничих потужностей передбачено майже 10% цих коштів, з них 1,7 млрд гривень спрямують на дослідні і дослідно-конструкторські роботи. Відомо, що в рамках оборонного замовлення Україна продовжить розробку і закупівлю з найважливіших проєктів ракетної техніки.

Слід зазначити, що разом з оборонним замовленням України в РНБО затвердили стратегію нацбезпеки країни, яку відправили на розгляд президенту. Вона ґрунтується на трьох основних принципах державної політики в сфері нацбезпеки: стримування (розвиток оборони і безпеки можливостей для запобігання збройної агресії проти України), стійкість (здатність суспільства і держави швидко адаптуватися до змін середовища безпеки і дотримуватися стійкого функціонування, зокрема шляхом мінімізації зовнішніх вразливостей ), взаємодія (розвиток стратегічних відносин з ключовими іноземними партнерами, насамперед з НАТО, ЄС і США).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський ввів нові штрафи за ухилення від сплати податків. Відповідний закон він підписав 24 лютого, сьогодні він вступив в силу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?