Негайно припиніть: ООН виступила з екстреною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Негайно припиніть: ООН виступила з екстреною заявою

Негайно припиніть: ООН виступила з екстреною заявою
Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних Націй не залишилася осторонь ескалації в Сирії та виступила з терміновою заявою. Так, у генеральному секретаріаті ООН вимагають негайно припинити вогонь, в результаті якого в Ідлібі загинули 29 турецьких військових. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційне повідомлення Організації.

Зазначається, що очільник ООН Антоніу Гутерріш "закликає до негайного припинення вогню", а також він висловив особливу стурбованість у зв'язку з ризиком для цивільних осіб через посилення військових дій".

Окрім того, Організація Об'єднаних Націй вимагає у сторін конфлікту дотримуватися резолюції по Сирії Ради Безпеки від 2015 року.

"Без термінових дій ризик ще більшої ескалації зростає з кожною годиною. Генеральний секретар знову заявляє, що військового вирішення сирійського конфлікту не існує. Єдиним стійким рішенням є політичний процес за сприяння ООН", - сказано в повідомленні.

Як відомо, раніше бойова авіація РФ завдала удару по сирійському містечку Аль-Бара, на території якого заходилися підрозділи збройних сил Туреччини. У мережі навіть оприлюднили відеоролики, які демонструють момент ураження населеного пункту з повітря. Варто звернути увагу на те, що кількість загиблих турецьких солдатів від авіаудару режиму Башара Асада в сирійському Ідлібі збільшилася до 33 осіб.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, війська сирійського режиму Башара Асада втратили контроль  над містом Саракіб у провінції Ідліб, яке має стратегічне значення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?