Ердоган готує потужну відповідь на звірства Путіна - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган готує потужну відповідь на звірства Путіна - перші подробиці

Ердоган готує потужну відповідь на звірства Путіна - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган розглядає можливість перекриття проток Босфор і Дарданелли для проходу військових кораблів і може відкласти розгортання російських систем С-400. Неважко здогадатися, що дані заходи з боку Туреччини є реакцією на загострення ситуації в сирійському Ідлібі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на турецькі ЗМІ.

За попередніми даними, рішення про перекриття проток Ердоган може ухвалити на підставі статей 20 і 21 Конвенції Монтре 1936 року про режим проток. Згідно з ними, Анкара має право перекрити водні шляхи, якщо відчуватиме "загрозу безпосередньої військової небезпеки". Варто також звернути увагу на те, що турецька влада може відкласти розгортання російських систем протиракетної оборони С-400, яке раніше було заплановано на квітень.

Як відомо, нещодавно Чорноморський флот Росії відправив два свої фрегати "Адмірал Макаров" і "Адмірал Григорович" з крилатими ракетами до берегів Сирії. Два російських фрегати уже прямують до берегів Сирії . Вони почали проходження турецьких проток Босфор і Дарданелли в напрямку Середземного моря. Такі фрегати Росія раніше неодноразово використовувала для операції проти повстанців біля берегів Сирії.

Нагадаємо, що 27 лютого авіація РФ атакувала турецький конвой  у Сирії. На жаль, загинули щонайменше 33 військових, дуже багато людей були поранені. Також відомо, що після авіаудару турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган скликав термінову нараду Ради нацбезпеки. Згідно з даними деяких медіа, цілком ймовірно, що 28 лютого буде оголошення про початок війни в Сирії. Війська Ердогана вже розгорнули атаку по усіх відомим їм об’єктах режиму Башара Асада, якого підтримує Путін у Сирії.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, турецька влада зробила попередження Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?