Зеленський ветував ще один закон - що важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський ветував ще один закон - що важливо знати кожному

Зеленський ветував ще один закон - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський повернув ухвалений українським парламентом закон про скасування стройового статуту Збройних сил України зі своїми пропозиціями. Варто звернути увагу на те, що текст пропозицій президента наразі відсутній. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.
Як відомо, 5 лютого 2020 року Верховна Рада ухвалила закон "Про визнання таким, що втратив чинність закону України "Про Стройовий статут Збройних Сил України". Було вказано, що після втрати чинності закону про стройовий статут повноваження визначати стройові прийоми і рухи військовослужбовців законодавчо закріплюється за Міністерством оборони.

Варто зазначити, що після скасування стройового статуту ЗСУ в деяких українських медіа активно поширювалася дезінформація, що народні обранці ухвалили закон, яким скасовується вітання "Слава Україні" - "Героям слава" в армії. Згодом в Міноборони підкреслили, що втрата чинності закону про стройовий статут Збройних Сил України жодним чином не скасує військове вітання, яке буде закріплено у відомчому документі. Варто звернути увагу на те, що вітання "Слава Україні!" – "Героям слава!" в армії та в поліції законодавчо закріпила Верховна Рада 8 скликання.

Нагадаємо, що 27 лютого український лідер Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оборонне замовлення на наступні три роки. Вказано, що цього року на виконання оборонного замовлення передбачено 25,848 млрд гривень, з них тільки 10% підуть на імпорт, 90% припаде на частку українських постачальників.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, стало відомо,  чи поїде Зеленський на парад до Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?