Напад Росії в Сирії - з'явилася перша реакція України
Категорія
Світ
Дата публікації

Напад Росії в Сирії - з'явилася перша реакція України

Напад Росії в Сирії - з'явилася перша реакція України
Джерело:  online.ua

Українська влада вирішила не стояти осторонь ескалації ситуації в Сирії. В МЗС наголосили, що занепокоєна суттєвою ескалацією ситуації в сирійському Ідлібі та засуджує дії режиму президента країни Башара Асада і очільника Кремля Володимира Путіна, який його підтримує і надає всіляке сприяння. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

Варто зазначити, що МЗС України вже висловило співчуття Туреччині, яка втратила 27 лютого своїх військових та цивільних. Українська влада закликала до негайного припинення насильства в Сирії та висловила солідарність із позицією НАТО та світової спільноти.

"Україна глибоко занепокоєна суттєвою ескалацією ситуації в Ідлібі та засуджує дії режиму Б.Асада і Російської Федерації, яка його підтримує і надає йому усіляке сприяння, внаслідок чого гинуть як військові, так і цивільні", - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, що 27 лютого російська авіація неочікувано для всіх атакувала турецький конвой у Сирії. В результаті, загинули щонайменше 33 військових, також чимало людей поранені. Після авіаудару турецький лідер Реджеп Ердоган невідкладно скликав засідання Ради нацбезпеки. Деякі турецькі медіа пишуть, що вже 28 лютого, цілком ймовірно, влада країни заявить про початок війни в Сирії.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, радник турецького лідера з питань зовнішньої політики Месут Хаккі наголосив, що Анкара обов’язково помститься РФ за авіаудари у сирійському Ідлібі. Він підкреслив, що помста Путіну буде жахливою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?