Ердоган терміново подзвонив Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган терміново подзвонив Путіну

Ердоган терміново подзвонив Путіну
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін та турецький лідер Реджеп Ердоган провели термінові телефонні переговори на тлі ескалації конфлікту у Сирії. Як відомо, ввечері 27 лютого під час удару авіації РФ загинули 33 турецьких військових, ще чимало людей отримали серйозні пораненні. Про розмову сторін розповів головний російський дипломат Сергій Лавров. За його словами, про переговори попросила турецька сторона, передає ONLINE.UA з посилання на "Інтерфакс-Росія".

Очільник МЗС РФ підкреслив, що російський та турецький президент детально обговорили можливість проведення контактів по Ідлібу найближчим часом.

"Простір для діалогу є завжди. Сьогодні відбулася телефонна розмова президентів Путіна і Ердогана на прохання лідера Турецької Республіки", - заявив російськи дипломат.

Окрім того, він додав, що сторони переговорів наголосили на необхідності дотримуватися усіх чинних домовленостей, що стосуються деескалації в Сирії. Неважко здогадатися, що Сергій Лавров у своєму стилі звинуватив турецьку владу у загостренні ситуації в Сирії.

"Туреччина повинна почати виконувати домовленості щодо Ідлібу. Інша справа, що треба все-таки починати їх виконувати, оскільки 1,5 року нічого не виходило і у відповідь на постійні порушення режиму припинення вогню всередині цієї ідлібської зони, сирійська армія, звичайно ж, має повне право відповідати, придушувати терористів", – цинічно зазначив очільник МЗС РФ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Ердоган готує потужну відповідь на звірства Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?