Ми закликаємо: НАТО терміново звернулася до Путіна та Асада
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми закликаємо: НАТО терміново звернулася до Путіна та Асада

Ми закликаємо: НАТО терміново звернулася до Путіна та Асада
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО звернулося до влади Росії та режиму Башара Асада із закликом негайно припинити усі бойові дії в Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву від імені організації.

З відповідними словами виступив генсекретар Альянсу Єнс Столтенберг після позачергової зустрічі його представників. Він підтвердив запит Туреччини про консультації за статтею 4, яка передбачає можливість просити союзників про допомогу.

"Союзники засудили нещодавні атаки російських сил і режиму Асада у провінції Ідліб. Ми закликаємо припинити ці атаки, повернутися до дотримання міжнародного права та підтримати зусилля ООН зі знаходження стійкого рішення конфлікту у Сирії", - пояснив Столтенберг.

Він додав, що Туреччина — цінний союзник НАТО, Усі інші учасники договору солідарні з Анкарою.

"Ми закликаємо сторони повернутися до узгодженого 2018 року режиму перемир'я, щоб уникнути погіршення гуманітарної ситуації", - резюмував генсек.

Союзники стежитимуть за ситуацією в сирійському Ідлібі, де турецькі військовослужбовці стали жертвами авіаудару.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецький президент Реджеп Ердоган у п'ятницю, 28 лютого, провів термінові телефонні переговори із російським лідером Володимиром Путіним з проводу загострення в Сирії, яке призвело до масової загибелі військовослужбовців Анкари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?