Участь України в Євробаченні-2020 під загрозою - що сталося
Категорія
Культура
Дата публікації

Участь України в Євробаченні-2020 під загрозою - що сталося

Участь України в Євробаченні-2020 під загрозою - що сталося
Джерело:  online.ua

Весь світ не може дочекатися головної музичної події року - вже у травні в нідерландському Роттердамі пройде наймасштабніше вокальне шоу року – конкурс Євробачення. Україну представлятиме гурт Go_A, який нещодавно виборов перемогу в Національному відборі. Проте участь вітчизняних артистів знову опинилась під загрозою, адже рахунки UA: Суспільного заблокували через чималий борг. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт НСТУ.

В офіційному повідомленні зазначається, що суд заблокував усі рахунки через борг у близько 11 мільйонів євро. Відповідно НСТУ не може розпоряджатись коштами та виділити їх на поїздку гурту Go_A на Євробачення-2020 у Роттердамі. Варто також звернути увагу на те, що під загрозою також опинилась трансляція Олімпіади в Україні.

"Наразі арешт рахунків уже унеможливив підготовку до трансляції Олімпіади-2020, блокує забезпечення участі України в Євробаченні-2020, зупинив запуск нових проєктів Суспільного, зокрема, запуск нової суспільної студії в ефірі телеканалу UA: Перший. Найближчим часом арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії, адже заблокована можливість здійснювати необхідні видатки для роботи національних телеканалів мовника", – розповідають члени НСТУ.

Окрім того, вони стверджують, що борги отримали "у спадок". Ще 10 років тому Національна телекомпанія України мала співпрацю з компанією Euronews. Було це до створення Суспільного мовника. Згодом із бюджету припинили виділяти кошти на оплату ліцензійних платежів. Ці кошти виросли у чималий борг - 11 мільйонів євро.

НСТУ вже звернулась до уряду, Міністерства фінансів, Міністерства культури, молоді та спорту й Міністерства юстиції України, однак поки не отримала відповіді та підтримки з боку держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Нацвідбір Євробачення-2020 сколихнув гучний скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?