Фрегати РФ з крилатими ракетами прямують у Сирію - до чого готуватися
Категорія
Світ
Дата публікації

Фрегати РФ з крилатими ракетами прямують у Сирію - до чого готуватися

Фрегати РФ з крилатими ракетами прямують у Сирію - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

28 лютого російська влада ухвалила рішення відправити у Сирію два власні фрегати з крилатими ракетами, які вирушили з порту окупованого Севастополя. Варто звернути увагу на те, що їм вдалося безперешкодно перетнути протоку Босфор, попри погрози Туреччини перекрити її. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Daily Sabah.

Неважко здогадатися, що офіційна Москва посилює свої позиції після того, як атакувала у сирійському регіоні Ідліб турецьких військових.

"Два російських фрегати з крилатими ракетами "Калібр" йдуть в Середземне море до берегів Сирійської Арабської Республіки", - сказано в повідомленні видання.

Трохи пізніше офіційний представник Чорноморського флоту Олексій Рульов розповів, що "Адмірал Макаров" і "Адмірал Григорович" почали проходження турецьких проток Босфор і Дарданелли в напрямку Середземного моря. Він також зазначив, що вони планово перейдуть зі Севастополя в далеку морську зону. А там увійдуть до складу сил постійного угруповання Військово-морського флоту (ВМФ) в Середземному морі.

Нещодавно також стало відомо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розглядає можливість перекриття проток Босфор і Дарданелли для проходу військових кораблів і може відкласти розгортання російських систем С-400. Ці заходи з боку турецької влади є реакцією на загострення ситуації в сирійському Ідлібі.

Нагадаємо, що 27 лютого авіація РФ атакувала турецький конвой  у Сирії. На жаль, загинули щонайменше 33 військових, дуже багато людей були поранені. Цього ж дня лідер країни Реджеп Таїп Ердоган скликав термінову нараду Ради нацбезпеки.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Україна також відреагувала на ситуацію, що склалася в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?