На світових біржах зафіксували рекордне падіння - уже відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

На світових біржах зафіксували рекордне падіння - уже відома причина

На світових біржах зафіксували рекордне падіння - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Світові фондові ринки продемонстрували максимальне тижневе зниження із часів фінансової кризи в 2008 році. За словами аналітиків, рекордне падіння спровокували побоювань через коронавірус та його стрімке поширення по усій планеті. Варто зазначити, що європейські акції 28 лютого впали на 3%, опустившись слідом за фондовими індексами Азії та масовим розпродажем на Уолл-Стріт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Нам навіть не потрібно чекати економічних даних, щоб побачити, наскільки сильно страждає економіка. Видно, що продажі авіакомпаній і готелів вже падають удвічі або близько до того", - заявив Томоакі Сісідо, старший економіст Nomura Securities.

Варто звернути увагу на те, що окрім збоїв у міжнародних перевезеннях і ланцюжках поставок, економічний збиток також виглядає неминучим, оскільки уряди низки країн закривають школи і скасовують великі заходи, щоб зупинити поширення патогена.

"Можна сказати, що вплив коронавірусу буде явно набагато сильнішим, ніж від торгової війни між США і Китаєм. Тому у ФРС немає причин для того, щоб зайняти вичікувальну позицію в наступному місяці", - додав Сісідо.

Окрім того, зазначається, що індекс світових акцій MSCI знизився 0,6% після падіння на 3,3% в четвер. Цього тижня індекс втратив 9,4% і може показати найсильніше тижневе падіння з моменту зниження на 9,8% в листопаді 2008 року.

За словами аналітиків, основні індекси Уолл-стріт знизилися шосту сесію поспіль напередодні, причому індекс S&P 500 впав на 4,42% і підтвердив найшвидшу для себе корекцію в історії. S&P 500 закінчив сесію на 12% нижче від рекордного піку закриття 19 лютого. Японський Nikkei втратив 3,7%, а індекс китайських "блакитних фішок" CSI300 зменшився на 3,6%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  ВООЗ зробила важливе попередження  міжнародній спільноті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?