Метеорит вибухнув над Європою - яскраві кадри
Категорія
Технології
Дата публікації

Метеорит вибухнув над Європою - яскраві кадри

Метеорит вибухнув над Європою - яскраві кадри
Джерело:  online.ua

Вранці у п'ятницю, 28 лютого, в небі над кількома регіонам південної Європи пролетів метеорит. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Хорватську астрономічну федерацію та соціальні мережі.

За даними місцевих мешканців Хорватії та Італії, політ супроводжувався вибухом та гуркотом.

"Цього ранку близько 10:30 – 10:31 над Хорватією вибухнув болід, метеорит великої яскравості", - проінформували у федерації.

На думку об'єднання, болід згорів десь у 30 кілометрах від поверхні. Яскраве відео вдалося записати одному з мешканців італійського містечка Фано.

Для точного визначення місяця падіння необхідно скомпілювати дані сейсмологів Хорватії та Словенії. Передбачається, що ця локація знаходиться у північній хорватській провінції.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку лютого зафіксували падіння першого у 2020 році метеору. Болід пролетів у небі над іспанською Андалузією та залишив за собою яскравий слід. Свідки стверджують, що падіння на мить стало яскравішим за Місяць.

Спалах стався, як передбачається, на висоті в 91 кілометр. Метеор увірвався в атмосферу Землі зі швидкістю в 61 тисячу кілометрів на годину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?