Ватикан створив етичний кодекс для штучного інтелекту - головні вимоги
Категорія
Технології
Дата публікації

Ватикан створив етичний кодекс для штучного інтелекту - головні вимоги

Ватикан створив етичний кодекс для штучного інтелекту - головні вимоги
Джерело:  online.ua

Офіційний Ватикан розробив звід етичних принципів для розробки штучного інтелекту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Наразі в повному обсязі цей документ ще не представили широкій аудиторії. Його презентують під час останнього дня наукового форуму зі штучного інтелекту. який організувала Папська академія захисту життя - 28 лютого.

Відомо, що в документі говориться перш за все про повагу технологій до недоторканості приватного життя. Інші тези — надійність роботи, прозорість та неупередженість, враховування потреб усіх людей.

У Ватикані наголосили, що кожен принцип відноситься до порядку денного сьогоденних досліджень. Штучний інтелект залишається непередбачуваним, його необережне використання може призвести до шкоди для людей.

Представники інформаційних "монстрів" - корпорації Microsoft та IBM - вже оголосили про підтримку етичного кодексу. Також документ отримав підтримку з боку Європарламенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, співзасновник Microsoft Білл Гейтс нещодавно назвав штучний інтелект дуже суперечливою технологією. Його однаково можна використовувати як зброю або як передовий засіб для розвитку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?