Радбез ООН збереться на невідкладне засідання - що необхідно знати
Категорія
Світ
Дата публікації

Радбез ООН збереться на невідкладне засідання - що необхідно знати

Радбез ООН збереться на невідкладне засідання - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

Рада безпеки ООН збереться на невідкладне засідання через ситуацію в Сирії за покликом від Великої Британії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство закордонних справ країни.

За словами міністра Домініка Рааба, Лондон рішуче засуджує авіаудари, внаслідок яких загинуло кількадесят турецьких військовослужбовців на півночі САР.

"Ми підтримуємо зусилля нашого союзника по НАТО Туреччину щодо переговорів про негайне і міцне припинення вогню в Ідлібі, що вкрай необхідно для того, щоб ця і без того небезпечна ситуація не погіршилася ще більше. Сьогодні в Нью-Йорку відбудеться екстрене засідання Ради Безпеки ООН", - стверджує дипломат.

Голова британського МЗС додав, режим Башара Асада та Росія продемонстрували безрозсудність та жорстокість свого наступу, який триває вже кілька тижнів в Ідлібі.

"Немає жодного виправдання такому кричущому нехтуванню міжнародним правом або елементарною людською порядністю. Спираючись на нові санкції, оголошені раніше цього місяця, ми будемо працювати з нашими міжнародними партнерами, щоб ще більше закрутити цей гвинт, поки ці злочини не припиняться", - підкреслив Рааб.

Нагадаємо, турецькі медіа проінформували про 33 загиблих бійці.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Євросоюзі також виступили із жорсткою критикою щодо авіаударів, які вчиняють війська уряду Сирії та його російський союзник-агресор. На думку офіційного Брюсселя, така політика може призвести до повномасштабної війни в регіоні, яка перекреслить весь процес врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?