Ердоган зробив Путіну серйозну пропозицію: спливли важливі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган зробив Путіну серйозну пропозицію: спливли важливі подробиці

Ердоган зробив Путіну серйозну пропозицію: спливли важливі подробиці
Джерело:  online.ua

Росія повинна відвести свої війська в Сирії і залишити турецька військових один на один з армією Башара Асада. Таку пропозицію президенту РФ Володимиру Путіну зробив турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган в ході термінового дзвінка, який відбувся напередодні ввечері, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Вчора (28 лютого - ред.) я запитав у Путіна, які у вас цілі в Сирії? Якщо ви збираєтеся створювати військову базу, то робіть це, але відведіть війська від нас. Я йому сказав, щоб нас залишили один на один з режимом Башара Асада ", - розкрив подробиці переговорів з Путіним Ердоган на зустрічі з депутатами в Стамбулі.

Президент Туреччини підкреслив, що сирійське питання - це ні в якому разі не авантюра і не прагнення розширити межі. Він підкреслив, що турецька армія увійшла до Сирії на запрошення сирійського народу, і поки народ не запропонує Туреччині піти, Анкара не виведе свої війська з сирійської території.

"Я сказав Путіну: залиште нас з режимом один на один, ми самі зробимо, що потрібно", - додав Ердоган.

Нагадаємо, Ердоган терміново зателефонував Путіну 28 лютого, після того, як Росія атакувала турецьку армію, в результаті чого загинули десятки турецьких військових. Після дзвінка Путіну Ердоган поспілкувався по телефону з президентом США Дональдом Трампом і канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Ердоган повідомив про намір Анкари "очистити від елементів режиму Башара Асада" зону в Ідлібі, допускаючи масштабний військовий наступ.

У Росії заперечують причетність РФ до загибелі турецьких військових. На екстреному засіданні ООН по Сирії постпред РФ Василь Небензя заявив, що Туреччина сама винна в загибелі своїх військових. Постпред Туреччини при ООН Ферідун Сінірліоглу жорстко поставив Небензю на місце. Він пояснив, що Росія атакувала Туреччину в Сирії навмисне, що підтверджують дані з радарів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США поставили Росії жорстку вимогу щодо Сирії. Вашингтон закликав Москву негайно посадити бойові літаки над сирійською територією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?