Європа під ударом: Туреччина вирішила виконати свої гучні погрози
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа під ударом: Туреччина вирішила виконати свої гучні погрози

Європа під ударом: Туреччина вирішила виконати свої гучні погрози
Джерело:  online.ua

Туреччина відкрила кордон для сирійських біженців в Європу, щоб багатотисячна хвиля сирійців, які рятуються від війни, могла досягти країн ЄС. Таке рішення 29 лютого ухвалив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який вирішив виконати свої гучні погрози на адресу Євросоюзу, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу турецького лідера.

"Туреччина відкрила кордони, і тільки за станом на ранок 29 лютого в Європу кинулися 18 тисяч біженців з Сирії. І ми надалі більше не будемо закривати ці двері, це буде продовжуватися. Ми не в тому положенні, щоб годувати таке число біженців", - повідомив Ердоган.

Турецький лідер нагадав, що ЄС обіцяли Туреччині допомогу з сирійськими біженцями, але так і не надали її. Тому Анкара більше не буде стримувати хвилю людей, чисельність якої щогодини наростає. Ердоган підкреслив, що на території Туреччини на даний момент знаходяться 3,7 мільйона сирійських біженців і нову хвилю країна більше просто не зможе витримати.

Президент Туреччини уточнив, що на кордонах Туреччини з ЄС зібралися вже тисячі сирійських біженців, їх число може за сьогодні, за словами турецького президента, досягти 33 тисяч. Турецькі ЗМІ повідомляють, що на кордоні Туреччини та Греції вже відбуваються зіткнення біженців з грецькою поліцією, яка не пускає їх в країну. Поліція застосовує сльозогінний газ.

Нагадаємо, ще в березні 2016 року ЄС і Туреччина погодили спільний план по боротьбі з міграційною кризою. Він передбачає, зокрема, надання фінансової допомоги Анкарі на прийом біженців, і прийом Євросоюзом легальних мігрантів-сирійців з Туреччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган звернувся до Путіна з чіткою пропозицією щодо Сирії. Він закликав главу Росії відвести російські війська з сирійської території і дати Анкарі можливість один на один розібратися з режимом Асада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?