Україна готова: в МОЗ зробили важливе оголошення щодо коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готова: в МОЗ зробили важливе оголошення щодо коронавірусу

Україна готова: в МОЗ зробили важливе оголошення щодо коронавірусу
Джерело:  online.ua

Україна повністю готова на випадок проникнення коронавірусу в країну. У всіх регіонах підготовлено близько 12 тисяч місць в лікарнях, 2 тисячі лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч медпрацівників в інфекційних лікарнях. На сьогоднішній день жодного лабораторно підтвердженого випадку інфікування коронавірусною інфекцією в Україні не зафіксовано, передає ONLINE.UA з посиланням на пресцентр МОЗ.

У відомстві уточнили, що за останні три доби, з того моменту, як був введений посилений контроль на кордоні України, температурний скрінініг провели у понад 160 тисяч людей. Триває контроль і за евакуйованими людьми з китайського Уханя, які перебувають на карантині в Нових Санжарах. Сьогодні, 29 лютого, у них візьмуть нові аналізи для дослідження на коронавірус. Ці дослідження проводяться, щоб ще раз підтвердити, що люди здорові.

Слід зазначити, що напередодні міністерка охорони здоров'я України Зоряна Скалецька в інтерв'ю українським ЗМІ повідомила, що українців в разі зараження коронавірусом лікуватимуть безкоштовно. Вона закликала українців не займатися самолікуванням і вчасно звертатися за медичною допомогою до лікарів. За словами Скалецької, ліки від коронавірусної інфекції не є специфічними і не є складними для поставки. Зараз, за твердженням чиновниці, в установах охорони здоров'я всі необхідні ліки є.

Нагадаємо, на сьогоднішній день, 29 лютого, в усьому світі коронавірусом заразилися 85187 осіб. З них 2924 людини померли, при цьому більш 39,5 тисяч осіб вдалося вилікувати. На території Європи в 27 країнах зафіксовано 1123 випадки зараження, велика частина з них в Італії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні госпіталізували ще двох осіб з підозрою на коронавірус. Один випадок підозри на COVID-19 зафіксовано в Івано-Франківській області, другий - в Кіровоградській області. Обидва українця недавно повернулися з Італії, де на сьогоднішній день захворіли коронавірусів 889 чоловік. Вони мають симптоми гострого респіраторного захворювання - аналізи показали негативний результат на вірус грипу. Зразки для подальшого дослідження спрямовані в вірусологічну-референс лабораторію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?