Хто йде у відставку: у Зеленського розкрили деталі кадрових змін в Кабміні
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто йде у відставку: у Зеленського розкрили деталі кадрових змін в Кабміні

Хто йде у відставку: у Зеленського розкрили деталі кадрових змін в Кабміні
Джерело:  online.ua

У партії українського лідера Володимира Зеленського анонсували гучні кадрові перестановки в Кабміні. Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, що питання про відставку деяких чиновників довелося підняти через загрозу виникнення економічної кризи і епідемії коронавірусу. Кого хочуть відправити у відставку, Арахамія не уточнив, але зазначив, що склад українського уряду буде оновлено. Про це глава фракції президентської партії повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"У Кабміні зараз такі вимоги, що наближається економічна криза, нібито, є ознаки. Є можливість епідемії коронавірусу, і треба Кабмін перетворити фактично в штаб. Щоб він став штабом, треба прийняти кілька кадрових рішень зокрема. Когось залучити і когось виключити", - пояснив ситуацію Арахамія.

Він заявив, що перед депутатами зараз стоїть завдання посилити Кабмін, зробити його більш оперативним і більш досвідченим. Арахамія відмовився називати прізвища людей, яких можуть призначити в новий склад Кабміну, але підтвердив, що він знає про зміни.

"Коли ви оголосите будь-яке прізвище - на людину ллється стільки бруду, що я просто не хочу нікого так підставляти під ризики", - додав Арахамія, але підкреслив, що призначення бізнесмена і колишнього віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка не буде.

За даними "УП", 4 березня парламент буде голосувати за відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Цю інформацію виданню підтвердили в Офісі президента. За словами джерела, голосування з імовірністю 99% пройде на засіданні - голосів за відставку Гончарука нібито вистачає. У Зеленського уточнили, що в.о. глави Кабміну можуть призначити віцепрем'єра Дениса Шмигаля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський екстрено збирає Верховну Раду з питання кадрових перестановок в Кабміні. Відповідний лист він направив спікеру парламенту Дмитру Разумкова. Засідання ВРУ заплановано на 4 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?