Відставка Гончарука і Кабміну: Разумков нарешті уточнив причину термінового збору ВРУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Відставка Гончарука і Кабміну: Разумков нарешті уточнив причину термінового збору ВРУ

Відставка Гончарука і Кабміну: Разумков нарешті уточнив причину термінового збору ВРУ
Джерело:  interfax.com.ua

У середу, 4 березня, відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, яке вимагає провести президент України Володимир Зеленський. На засіданні розглядатимуться питання Кабміну, але кого хочуть відправити у відставку, поки невідомо. Що стосується заяви прем'єр-міністра України Олексія Гончарука про відставку, про яку раніше повідомляли ЗМІ, то на розгляд ВРУ воно не надходило. Про це повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков на брифінгу журналістам в Києві 1 березня, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Станом на сьогодні ніяких заяв про відставку до Верховної Ради не надходило. Є перелік питань, які були визначені президентом, і повинні бути розглянуті на позачерговому засіданні Верховної Ради. Це станеться в середу, 4 березня", - відповів Разумков на питання про відставку Гончарука і Кабміну.

Спікер парламенту уточнив, що на позачерговому засіданні ВРУ будуть звітувати перед депутатами МВС України, СБУ, Державне бюро розслідувань, НАБУ і Офіс генерального прокурора. На засіданні буде присутній Кабінет міністрів. При цьому Разумков не зміг відповісти на питання, що значить пункт порядку денного засідання парламенту з формулюванням "Про Кабінет міністрів України".

Також Разумков підтвердив, що спілкувався із Зеленським з приводу питань на позачергове засідання ВРУ.

"Так, я спілкувався з президентом. Я думаю, що ті питання, які були запропоновані до розгляду в ВР, вони дійсно важливі, вони є актуальними. Ви знаєте, що зараз ми знаходимося в режимі розгляду питань земельної реформи під час чого неможливо розглядати інші питання ", - додав Разумков.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський напередодні відправив лист Разумкову з вимогою зібрати позачергове засідання Верховної Ради з важливих питань. Засідання запланували на середу, 4 березня. Пізніше Верховна Рада оприлюднила офіційну повістку засідання. У неї входять питання діяльності правоохоронних органів у сфері подолання корупції та питання Кабінету міністрів. Також депутати розглянуть законопроєкт про допуск підрозділів збройних сил інших держав в Україну для участі в багатонаціональних навчаннях в 2020 році, законопроєкт про зміни до законодавства у зв'язку з прийняттям закону "Про запобігання корупції" та проєкт змін до закону "Про нацбезпеки України" про вступ до силу положень про головнокомандувача ЗСУ, генштабу ЗСУ, видах і окремих родах військ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського розкрили деталі кадрових змін в Кабміні. Глава парламентської Фрац "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, що питання про відставку деяких чиновників довелося підняти через загрозу виникнення економічної кризи і епідемії коронавірусу в країні. Кого хочуть відправити у відставку, Арахамія не уточнив, але зазначив склад українського уряду буде оновлено.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?