Бойовики завдали потужного удару на Донбасі - ЗСУ зазнали великих втрат
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики завдали потужного удару на Донбасі - ЗСУ зазнали великих втрат

Бойовики завдали потужного удару на Донбасі - ЗСУ зазнали великих втрат
Джерело:  online.ua

З Донбасу прийшли жахливі новини - бойовики завдали потужного удару по захисникам Пєсков, Лебединського, Невельського і Луганського, в результаті якого ЗСУ зазнали великих втрат. У вечірньому зведенні ООС за 1 березня повідомляється, що в ході бойової атаки загинув один український військовий, троє отримали поранення і ще троє бійців бойові травми, передає ONLINE.UA.

У штабі ООС уточнили, що російські збройні формування вели вогонь з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, протитанкових ракетних систем і стрілецької зброї. Також сьогодні бойовики в черговий раз вдалися до нахабної і цинічної провокації. Під час підвезення продуктів до позицій українських захисників поблизу населеного пункту Ніжньотепле, російські окупанти застосували протитанковий ракетний комплекс. Ворожий вогонь на поразку вівся з відстані близько 3500 метрів. У штабі впевнені, що його вів підготовлений оператор-навідник ПТРК збройних сил Російської Федерації, а не в поспіху навчена військовим діям проста цивільна людина.

Слід зазначити, що ситуація на Донбасі загострюється не перший день. Бойовики підсилюють обстріли з важкої артилерії, накриваючи десятками мн позиції ООС щодня. Станом на ранок 1 березня було відомо, що противник напередодні 19 разів відкривав вогонь по українським захисникам, в результаті чого ЗСУ зазнали втрат - двоє українських військових отримали поранення і ще один бойову травму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики активно готуються до наступу на Донбасі. Про це свідчить звіт СММ ОБСЄ, в якому зафіксовано майже 50 одиниць збройної техніки формувань Росії, яка була виведена з укриття і розміщена з порушенням лінії відводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?