Кабмін анонсував зростання пенсій - кому й коли збільшать виплати
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін анонсував зростання пенсій - кому й коли збільшать виплати

Кабмін анонсував зростання пенсій - кому й коли збільшать виплати
Джерело:  online.ua

Кабмін поділився з українцями чудовими новинами. Так, у Мінсоцполітики нарешті презентували стратегію зростання пенсій, яка передбачає поетапне збільшення виплат для українських пенсіонерів. Варто звернути увагу на те, що до 2023 року розмір середньої пенсії зросте на 1 тисячу 200 гривень. Вказано, що підвищення пенсій здійснюватимуть у кілька етапів. Про це у соціальних мережах написала очільниця відомства Юлія Соколовська, передає ONLINE.UA.

"Індексація пенсій буде! А разом з нею – і нова стратегія зростання пенсій. Ініціатива полягає у планомірному підвищенні виплат. Уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1 тисячу 200 гривень", - пише Соколовська.

За її словами, додаткове підвищення здійснюватиметься у декілька етапів:

  • У 2020 році для людей віком від 80 років – їхні пенсії цього року зростуть на 700 гривень за місяць;

  • далі – від 78 років;

  • ще через рік – від 75 років.

Окрім того, Соколовська наголосила, що з лютого поточного року одинокі пенсіонери віком від 80 років зможуть отримувати ще одну допомогу – на догляд. Для цього ВРУ має схвалити законопроєкт Мінсоцполітики №2494.

"Так ми збільшимо виплати для ще 100 тисяч наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 гривень", – каже міністерка.

Варто звернути увагу на те, що Кабмін також проведе індексацію пенсій для людей віком від 80 років. Цей плановий і закладений у бюджеті перерахунок уряд запланував на вересень. Від індексації розмір пенсії зросте на 216 гривень на місяць.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, як зміниться життя українців з 1 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?