Нідерланди готувалися до дуже жорсткої операції на Донбасі - шокуючі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди готувалися до дуже жорсткої операції на Донбасі - шокуючі дані

Нідерланди готувалися до дуже жорсткої операції на Донбасі - шокуючі дані
Джерело:  online.ua

Моторошна катакстрофа рейсу MH17, яка забрала життя сотень людей, шокувала не тільки Нідерланди, а й усю міжнародну спільноту. Тільки нещодавно стало відомо, що після жахливої трагедії Збройні сили країни готували конкретні плани по оточенню зони довкола уламків літака, а також мали намір провести доволі жорстку операцію на Донбасі. Шокуючими та ексклюзивними подробицями вперше поділився командувач сухопутними військами Мартін Вайнен. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на De Telegraaf.

За його словами, термінове планування операції стартувало 20 липня.

"Питання було таке: у нас є місце катастрофи, на яке ми не маємо доступу. Як можна його убезпечити, щоб була можлива репатріація останків? Розроблялися різні типи операцій. Від обережного до дуже жорсткого", - розповідає Мартін Вайнен.

Він звернув увагу на те, що тисяча бійців аеромобільної бригади були напоготові, щоб летіти в Україну для забезпечення безпеки в зоні катастрофи, щоб рятувальники і судово-медичні слідчі могли зробити свою роботу. Окрім того, Вайнен наголосив, що його солдати мали отримати підтримку від такої ж кількості австралійських коллег.

"Наші військові повинні були летіти в район катастрофи тільки з тим, що поміститься в їх рюкзаках. Вони також мали зайняти позиції по всьому району і утримувати їх протягом декількох днів. Хоча це було літо та відпустки, знайти персонал було доволі просто. Хоча в процесі реалізації плану його розробники і залишили багато місця для імпровізації, в тому числі і щодо того, яким чином солдати могли дістатися сходу України. Однак, за успішної реалізації, докази і останки повинні були бути збережені", - пояснює Вайнен.

За його словами, даний план був скасований офіційною владою в останній момент, коли солдатів терміново повертали з навчань у Португалії для участі в операції на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Захарова шокувала цинічною заявою  щодо катастрофи MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?