Туреччина завдала нищівного удару по російській системі Панцир-С1 - відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина завдала нищівного удару по російській системі Панцир-С1 - відео

Туреччина завдала нищівного удару по російській системі Панцир-С1 - відео
Джерело:  online.ua

Погрози турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана очільнику Кремля Володимиру Путіну після загострення ситуації в Сирії перерослили у реальні дії. Так, 3 березня збройні сили Туреччини за допомогою безпілотника знищили зенітний комплекс "Панцир-С1" у Сирії. Неважко здогадатися, що постачанням "Панцир-С1" займається офіційна Москва, яка вже багато років підтримує сили диктатора Башара Асада. Варто звернути увагу на те, що даний комплекс Сирія використовувала для обстрілів ізраїльських літаків. В інтернеті уже оприлюднили відео моменту знищення зенітного комплексу РФ.

Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Clash Report.

На відео добре видно, як турецький безпілотник веде наведення по наземній цілі, а потім фіксує вибух. Уламки машини розлітаються у різні боки.

Варто нагадати, що "Панцир-С1" - це зенітний ракетно-гарматний комплекс малого радіуса дії, який створено, щоб забезпечувати оборону від повітряних ударів. Він оснащений автоматичними гарматами та керованими ракетами. Окрім того, комплекс призначений для захисту від засобів повітряного нападу (як пілотованих, так і безпілотних). Зазначається, що він може вести боротьбу з легкоброньованими наземними цілями.

Як відомо, нещодавно ізраїльська армія вже знищила один такий зенітний комплекс. Сталося це 2 роки тому. Варто зазначити, що навесні 2018 року іранські збройні формування, що діють у Сирії, випустили приблизно 20 ракет по позиціях Ізраїлю на Голанських висотах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Меркель терміново подзвонила Ердогану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?