До Землі летить гігантський астероїд - уже названа небезпечна дата
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

До Землі летить гігантський астероїд - уже названа небезпечна дата

До Землі летить гігантський астероїд - уже названа небезпечна дата
Джерело:  online.ua

Астрономи із NASA звернулися до усіх жителів нашої планети з важливим попередження. Вони попросили звернути увагу на те, що до Землі на величезній швидкості летить гігантський астероїд. За словами фахівців, саме він може спровокувати глобальну катастрофу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Express.

В NASA розповідають, що гігантському астероїду уже присвоїли номер - 52768. За попередніми даними, він пролетить на максимально близькій відстані від нашої планети в кінці квітня 2020 року. Астрономи прогнозують: якщо космічне тіло увійде в атмосферу Землі, то станеться глобальна катастрофа.

"Астероїд розміром в 4 кілометри рухається в напрямку Землі зі швидкістю близько 8,7 кілометрів за секунду (31 320 км/год). Космічне тіло наблизиться до Землі на мінімальну відстань 29 квітня. Якщо цей або подібний астероїд впаде на планету, то він залишить кратер в 10 км і більше, а також спровокує глобальне спустошення і можливий колапс цивілізації", - зробили попередження фахівці із NASA.

Окрім того, вчені не забули нагадати, що навіть астероїди розміром близько 20 метрів, як челябінський метеорит, створюють ударні хвилі, розбивають вікна і здатні травмувати людей.

Варто зазначити, що нещодавно в мережі активно обговорювалася інформація, що до Землі наближається невідомий астероїд, розміри якого можна було порівняти з челябінським метеоритом. Його виявили 6 листопада 2019 року.  Космічне тіло помітили а момент максимального зближення із Землею, але, на щастя, тоді катастрофи вдалося уникнути.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше науковець-фізик Джеймс Бенфорд припустив, що позаземна цивілізація може стежити за людством, ховаючись на астероїдах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?