Його просто немає: Зеленський розчарував українців невтішною звісткою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Його просто немає: Зеленський розчарував українців невтішною звісткою

Його просто немає: Зеленський розчарував українців невтішною звісткою
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський жорстко розкритикував пенсійну реформу в Україні. Він нагадав усім представникам влади в країні, що пенсіонери отримують близько 2 тисяч гривень на місяць, а Кабмін наразі насправді немає жодного реального плану щодо підняття їм соціальних виплат. З такою гучною заявою глава держави виступив на позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня, передає ONLINE.UA.

Український президент наголосив, що зараз в нашій країні проживає близько 11 мільйонів пенсіонерів.

"Реальний план щодо підняття їм пенсій – він, може, десь і є, але комунікаційно відсутній. Суспільство нічого про нього не чує. Велика частина пенсіонерів отримують менше 2 тисяч гривень. Індексація пенсій зараз не проведена", - поскаржився Володимир Зеленський.

Окрім того, він звернув увагу на те, що в Україні наразі нереалізована програма підвищення пенсій для людей старше 80 років. Також Зеленський додав, що чималі витрати держави йдуть на пенсійний фонд.

"Пенсійний фонд залишається величезною неефективною машиною, яка тільки на своє утримання проїдає 5 мільярдів гривень. На фоні цього пенсіонери та інші соціально незахищені верстви населення мають єдине питання: "А за що так з нами? І що з нами буде далі?", – підсумував Зеленський.

Варто зазначити, що під час цієї промови Зеленський також розкритикував  уряд Олексія Гончарука, який не зміг впоратися із поставленими завданнями.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Мінсоцполітики нарешті презентували стратегію зростання пенсій, яка передбачає поетапне збільшення виплат для українських пенсіонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?